fbpx

Tuntikuvaukset

Tuntikalenteriin pääset tästä ->

Joogatunnit

Jooga sopii kaikille!
Jooga on tuhansia vuosia vanha perinne, jonka alkuperäinen tarkoitus on hiljentää mielen liikkeet. Joogassa yhdistyykin aina hengitys, keho (asanat) ja mieli (meditaatio).
Perinteisesti joogan avulla pyritään parantamaan terveyttä, kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä kehittämään henkistä kasvua.
Nykyään joogamuotoja on valtavasti erilaisia, ja me uskomme, että jokaiselle löytyy sopiva tapa joogata. Meidän joogatuntimme koostuvat alkumeditaatiosta, asanaharjoituksesta ja loppurentoutuksesta. Tunneilla annamme vaihtoehtoja, ja saat tehdä jokaisesta harjoituksesta juuri sinulle sopivan.

Meiltä löytyy kaikki tarvittavat välineet: matot, joogatiilet, vyöt ja bolsterit, joten et tarvitse mukaasi muuta kuin mukavat vaatteet ja halutessasi vesipullon. Toki halutessasi saat ottaa oman maton mukaan.
Lumia wellness joogatunnit

LEMPEÄ HATHAJOOGA

Vaikeustaso: Helppo

Tunnilla tehdään helppoja, lempeän avaavia ja kehoa vahvistavia asanoita omaa kehoa ja hengitystä kuunnellen. Lempeä hatha parantaa ryhtiä, vahvistaa kevyesti kehon syviä tukilihaksia ja venyttää lempeästi. Samalla mieli rauhoittuu ja läsnäolo vahvistuu. Tunti päättyy meditaatioon.

Tunti sopii kaikentasoisille liikkujille, ja mainiosti myös aloittelijoille.

 

JOOGA FLOW

Vaikeustaso: Perustaso

Jooga flow-tunnilla harjoitamme vinyasajoogaa, jossa liikutaan asanoista toiseen sulavasti hengityksen tahtiin, keskittyen ja kehoa kuunnellen. Tunti kehittää kehonhallintaa, tasapainoa ja liikkuvuutta sekä parantaa keskittymistä. Hengitys on tärkeä osa kaikentyyppistä joogaa, ja teemmekin myös hengitysharjoituksia (pranayama), ja kiinnitämme huomiota hengityksen ja liikkeen yhdistämiseen. Tunti tarjoaa variaatioita myös jo hieman enemmän jooganneille. Aivan aloittelijoille, joille jooga-asanat eivät ole lainkaan tuttuja, suosittelemme hathajoogaa tai joogan alkeiskurssiamme. Tulevat kurssit löydät: lumiawellness.fi/kurssit/


YINJOOGA

Vaikeustaso: Helppo

Yinjooga rentouttaa ja hoitaa kehoa ja mieltä lempeästi. Tunnilla viipyillään pitkäkestoisissa asanoissa (venytysasennoissa), joissa venytykset kohdistetaan erityisesti kehon sidekudokseen. Tunnilla käytetään apuna bolstereita (putkityynyjä), tiiliä ja vilttejä tukemaan jokaisen oma keho yksilölliseen ja miellyttävän tuntuiseen, lempeään venytykseen. Asanoissa viivytään jopa viiden minuutin ajan, jolloin myös hermosto pääsee palautumaan ja mahdollinen ylivireystila purkautumaan. Tunti päättyy meditaatioon.

Tunti sopii kaikentasoisille liikkujille.

Mukaasi tarvitset lämpimän, joustavan vaatetuksen.


RESTORATIIVINEN JOOGA

Vaikeustaso: Helppo

Restoratiivisen joogan tarkoitus edistää palautumista ja tuoda syvää rentoutumista. Se on hyvin erilaista kuin perinteinen, dynaamisempi jooga, ja vieläkin hitaampaa kuin yinjooga. Restoratiivisessa joogassa yhdessä asanassa viivytään 5-15 minuuttia, ja asanat tuetaan niin hyvin, ettei kehossa ole juuri ollenkaan tuntemusta. Restoratiivisen joogaharjoituksen on tarkoitus antaa aivoille käsky: on aika levätä, ja palautua, päästää irti.


LEMPEÄ FLOW JA JOOGANIDRA
Vaikeustaso: Helppo/keskitaso

Tämä tunti koostuu 30 min lempeästä joogasta ja 30 min jooga nidra -harjoituksesta. Jooga-osuudessa teemme lempeää, avaavaa ja tasapainottavaa liikettä, jonka jälkeen on mukava laskeutua syvärentouttavaan jooga nidraan. Jooga Nidra eli “joogin uni” on rentouttava meditaatio, joka vie sinut unen ja valveen rajamaille. Jooga Nidra rauhoittaa hermostoa ja ylivireyttä. Se on eheyttävä harjoitus, joka edistää fyysistä, henkistä ja emotionaalista hyvinvointia.

 

Pilatestunnit

Pilatestuntien perustana on Joseph Pilateksen luoma kehonhallintamenetelmä, jolla kehitetään keskivartalon syviä lihaksia, kehon hallintaa, parannetaan ryhtiä ja liikkuvuutta. Monet saavat hyvän avun tuki-ja liikuntaelinvaivoihin (mm.selkävaivat) pilateksen ansiosta. Opettaja antaa tunneilla liikkeille vaihtoehtoja, joten samoille tunneille voivat osallistua sekä aloittelevat että jo pilatesta pidempään harjoittaneet. Osalla tunneista käytetään myös pienvälineitä.

Matot ja välineet löytyvät meiltä, mukaasi tarvitset vain liikkumiseen sopivat vaatteet ja halutessasi vesipullon.

MATTOPILATES PERUSTASO

Vaikeustaso: Perustaso

Tunnilla tehdään klassista mattopilates-sarjaa ja sen liikkeisiin valmistavia variaatioita. Haastetta myös pilatesta aiemmin harjoittaneille. Välillä käytämme pienvälineitä apuna, kuten pilatespalloa.
Jos pilates on sinulle aivan uutta, suosittelemme mattopilates-alkeiskurssia, jonka järjestämme säännöllisesti. 

PILATES JA KEHONHUOLTO

Vaikeustaso: Perustaso

Tällä tunnilla vahvistetaan keskivartaloa, parannetaan ryhtiä ja huolletaan kehoa aktiivisin liikkuvuusharjoittein. Tunnin tempo on lempeän rauhallinen. Tunneilla käytetään oman kehon painoa sekä vaihtelevasti pienvälineitä tai seinää.

Perustason tunti sopii kaikentasoisille harrastajille, jos olet jo tutustunut pilatekseen aiemmin. Jos pilates on sinulle aivan uutta, suosittelemme mattopilates-alkeiskurssia, jonka järjestämme säännöllisesti. 

BASI PILATES
Vaikeustaso: Perustaso/Keskitaso

Body Arts and Science International on nykyaikainen pilatesmetodi, joka yhdistää pilatesperinteen ja aikamme ymmärryksen ihmiskehon toiminnasta. Tunnit ovat monipuolisia koko kehon harjoituksia, jotka kehittävät tehokkaasti selän ja vatsan alueen lihaskestävyyttä. BASI on keskittynyttä ja tarkkaa työskentelyä oman kehon ja hengityksen äärellä mukaansatempaavaan flowtyyliin yhdistettynä. Tunneilla käytetään myös pienvälineitä kuten pilatespalloa, kuminauhaa ja käsipainoja. Tunti sopii kaikille, joille pilates on jo hieman tuttua.

Yksityistunnit

Yksityisjooga- tai pilatestunnilla sinulla on mahdollisuus henkilökohtaiseen ohjaukseen. Yksityistunti sopii erinomaisesti joogan tai pilateksen aloittamiseen ja silloin, kun haluat sinulle omien tarpeiden ja tavoitteiden mukaan räätälöidyn harjoituksen tai syventää harjoitustasi.
Joogaharjoitus voi olla hatha- vinyasa- tai yinjoogaa ja tuntiin voidaan yhdistää myös pranayama eli hengitysharjoituksia ja meditaatiota.
Pilateksen yksityistunnilla harjoitamme modernia- tai klassista mattopilatesta asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaan. 

Voit varata yksityistunnin itsellesi tai esimerkiksi puolisosi tai ystäväsi kanssa.

 

Lumia Wellness - jooga - pilates - ykistyistunnit